Dr. Völner Pál

EsztergomBajcsy - Zsilinszky utca 11.2. választókerület
2014 Aug. 4 11:57

Romanek Etelka a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje Esztergomban

ESZTERGOM, 2014. AUGUSZTUS 2.  – Romanek Etelka a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje Esztergomban az október 12-i önkormányzati választásokon. Völner Pál, a Fidesz választókerületi elnöke az Esztergomi Vár Lovagtermében mutatta be a város polgármester- és képviselő-jelöltjeit.

Romanek Etelka a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje Esztergomban


„Tősgyökeres esztergomi vagyok, két diplomám van, és a közszolgálatban dolgozom, immáron 30 éve, ezért a városért. Azért vállaltam ezt a feladatot, mert nem ülhetek tétlenül, látom, mi történik Esztergomban. Készen állunk arra, hogy tegyünk a városunkért. Helyre fogjuk állítani a város működőképességét és azért fogunk dolgozni, hogy Esztergomban rend legyen. Ezt a munkát el kell végezni, készen állok rá és köszönöm, hogy ebben a feladatban a Fidesz-KDNP pártszövetség teljes erejével támogat bennünket” – mondta el Romanek Etelka.

HÁTTÉR - ROMANEK ETELKA

Harmincévnyi, a közigazgatás terén szerzett vezetői tapasztalatát állítaná a város szolgálatába a Fidesz-KDNP által támogatott polgármesterjelölt, aki tősgyökeres esztergomiként az elmúlt évtizedekben sem éppen könnyű területeken tevékenykedett – sikerrel. A két diplomája mellett tucatnyi képesítést szerző 54 éves Romanek Etelka az önkormányzati közigazgatásban dolgozott tíz évig, majd 1993-tól a munkaügyi szervezet kirendeltség-vezetőjeként szembesült a rendszerváltást követő munkaerő-piaci átalakulásokkal, szerzett tapasztalatokat az álláskeresők ellátásával, a hátrányos helyzetű emberek támogatásának és a foglalkoztatási rehabilitációnak a területén. Munkája során helyi- és megyei önkormányzatokkal folyamatosan egyeztetve foglalkoztatási helyzet javítását célzó programok kidolgozásában és végrehajtásában vett részt és szerzett kiváló kapcsolatokat. Óraadóként hosszú évekig tanított a Vitéz János Római Katolikus Főiskolán, emellett esztergomi civil szervezetek aktív tagja.

2013-ban az Esztergomi Járási Hivatal vezető-helyettese lett, ahol az újonnan létrehozott szervezet felépítése, a Magyary–program megvalósítása, a szükséges képzések koordinálása tartozik a feladatai közé, tagja a Kormánytisztviselői Kar Területi Etikai Bizottságának.
Mindezek mellett maradt ideje önkéntes, karitatív munkákra is. Közreműködött a Máltai Szeretetszolgálat esztergomi csoportjának létrehozásában és tevékenységében, hosszú ideig végzett karitatív missziós munkát a Mária Iskolatestvérek Szerzetesrend tagjaival az esztergomi cigánytelepen. Segítette a cigánypasztorációs tevékenységet is a katolikus egyház kérésére, de több alkalommal szervezett táborokat árvízkárosult gyermekek számára Esztergomban.

Dr. Völner Pál

Esztergom, Bajcsy - Zsilinszky utca 11.
eseménynaptár