Dr. Völner Pál

EsztergomBajcsy - Zsilinszky utca 11.2. választókerület
2014 Aug. 2 11:29

Beszámoló a szakképzésről és a diákmunka helyzetéről Esztergomban

Az esztergomi Strigonium Zrt. a belvárosi temető történelmi jelentőségű síremlékeinek rendbetételére, valamint turista információs pontok üzemeltetésére és adminisztrációs munkára vár diákmunkásokat augusztustól - mondta sajtótájékoztatóján a társaság vezérigazgatója, aki a diákmunkások foglalkoztatásának megszervezésében kiemelte a megyei kereskedelmi és iparkamara szerepvállalását és segítségnyújtását.

Beszámoló a szakképzésről és a diákmunka helyzetéről Esztergomban


Hendrik Krisztina szólt arról, hogy a diákok által végzett városvédő munkát egyeztették az Esztergom Barátainak Egyesületével, a célok között szerepel a város megbecsült polgárainak, valamint a volt bencések sírjainak gondozása.

Dr. Völner Pál, az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának alelnöke hangsúlyozta, hogy a magyar állam támogatása nélkül nem indulhatott volna el ez a kezdeményezés és fontosnak tartotta, hogy a diákok munkája nyomán Esztergom a turisták számára vonzóbb, barátságosabb várossá válik.

Beszámoló a szakképzésről és a diákmunka helyzetéről Esztergomban


A diákmunka-programot tavaly is nagy érdeklődés jellemezte, a megyében 700 diák kapott munkát önkormányzati intézményekben. Az idei diákmunkások számáról szeptember elseje után lesznek pontos adatok.

Dr. Szerencsés László, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke a szakképzésben résztvevők figyelmét hívta fel arra, hogy augusztus 15-ig meg kell kötni a képzési szerződéseket a képzőhely, az oktatási intézmény és a diákok között. A szerződéseket a kamara is ellenjegyzi, valamint ellenőrzi azok teljesítését.

A kamara elnöke kiemelte azt is, hogy 2015 szeptember elsejétől csak mesterképzéssel rendelkezők oktathatnak a szakképzésben. A kamara egy pályázati támogatásnak köszönhetően hozzájárul az érintettek mesterképzéséhez, így 300.000 forint helyett 60.000 forintért szerezhető meg a mestervizsga.

A lehetőségre jelentkezőknek pályázni kell a kamarához, a képzések 2014 szeptemberében indulnak és érdemes mielőbb jelentkezni, mert a férőhelyek száma korlátozott - tette hozzá Dr. Szerencsés László.

Dr. Völner Pál

Esztergom, Bajcsy - Zsilinszky utca 11.
eseménynaptár